Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden

Fiscaal voordelig een fiets, laptop of mobiel kopen


Nieuw Unicum kan door gebruik te maken van de vrije ruimte in de werkkostenregeling, die sinds 2015 van kracht is, medewerkers extra verstrekkingen aanbieden. Dit betekent dat medewerkers leuke producten kunnen aanschaffen met belastingvoordeel, zoals een (elektrische) fiets, laptop of tablet, mobiel, fitnessbonnement of weekendje weg. Alle producten worden door de medewerker betaald met bruto loonbestanddelen, waardoor het voordeel minimaal 36,55% bedraagt. Andere voordelen voor medewerkers zitten in de voorfinanciering door Nieuw Unicum met een terugbetaling ineens of in termijnen en het onbeperkt kunnen inruilen van opgebouwde PBL-uren. Het fietsenplan wordt nader toegelicht.
 

Het fietsenplan
Aan de werknemer wordt met inachtneming van de algemene voorwaarden een fiets verstrekt tot een bedrag van € 1.500,--. Daarnaast kan tot een maximum bedrag van € 240,-- fietsbonnen worden aangeschaft. Er kan maximaal € 80,-- per jaar aan fietsbonnen uitgegeven worden. Met ingang van 1 januari 2014 wordt de fietsverzekering niet meer vergoed door de werkgever. Wel is het mogelijk om binnen de fiscale voordelen de verzekering via de werkgever aan te schaffen.


Algemene voorwaarden fietsenplan
De fiscaal voordelige regeling houdt in dat de werknemer in ruil voor de fiets en de fietsbonnen brutoloon inlevert en daardoor gedurende een periode van maximaal 3 jaar minder belasting en sociale premies betaalt.
 

Nationale Fietsprojecten (NFP)
Bij de uitvoering van het fietsenplan werkt Nieuw Unicum samen met nationale Fiets Projecten in Heerenveen. Op de website van de NFP is alle informatie voor de werknemer te vinden.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden