Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

"Van MS mode naar MS verpleging"


Dat het nooit te laat is om iets nieuws te leren, bewijst Gerda Stet. Na 30 jaar werken bij MS-mode als storemanager ging het bedrijf failliet en raakte ze haar vertrouwde baan kwijt. En dan moet je noodgedwongen reflecteren: Wat zijn mijn drijfveren, waar liggen mijn talenten en hoe wil en kan ik deze inzetten? Voor Gerda en ook voor haar omgeving was het al snel duidelijk, werken met mensen, daar ligt haar talent. Vanuit deze overtuigingen is zij op zoek gegaan en vond die uitdaging bij Nieuw Unicum. Waar de deur van MS-mode dichtging, ging de deur van MS-verpleging bij Nieuw Unicum open.


Na een eerste kennismakingsgesprek heeft zij een dagdeel meegelopen in de zorg om te ervaren of dit werk bij haar past. Na deze korte maar succesvolle snuffeldag is zij begin 2017 officieel in dienst getreden bij Nieuw Unicum. Gerda: “De eerste maand was indrukwekkend. Het eigen maken van een nieuw vak in een nieuwe branche, een nieuwe organisatie, was zeker een uitdaging na zoveel jaren werkzaam te zijn in de modebranche. Maar collega’s en cliënten namen me mee en leerden mij de werkzaamheden die nodig zijn voor de invulling van de functie verzorgende. Ik zocht actief naar  informatie en zocht begrippen op en nam zelfs de gebruiksaanwijzing van de apparatuur mee naar huis om door te lezen. Naast mijn collega’s en de cliënten was ook Google mijn steun en toeverlaat in deze periode. In het begin was ik wat onwennig op de afdeling, nu ben ik van betekenis. Ik werk in een fijn team en de sfeer is goed. Al na een maand wist ik het zeker, dit is mijn ding, ik heb de juiste move gemaakt.


In dit werk word je dagelijks geconfronteerd met mensen die ziek zijn en niet meer beter kunnen worden. Mensen die fysiek en cognitief achteruitgaan en soms gaat dit heel erg snel. Ik probeer hier op een professionele wijze mee om te gaan, maar het raakt me wel. Ook dit hoort bij zorg. Zorg zit in mensen, natuurlijk moet je gediplomeerd zijn om de verpleegtechnische handelingen te verrichten maar je moet vooral passie hebben voor mensen. Het leuke aan werken in de zorg vind ik dat je van betekenis kunt zijn in iemands leven. Onlangs had een cliënt op het Whiteboard in de huiskamer ‘ík vind Gerda lief’ geschreven en onder deze opmerking had iemand anders geschreven ‘wie niet’. Het gevoel dat je als persoon gewaardeerd wordt door anderen, daar word ik blij van.


Inmiddels ben ik een aantal maanden verder en start ik met de opleiding voor verzorgende IG. Hiervoor moet ik 1 dag per week naar school, gedurende drie jaar. Nieuw Unicum biedt de mogelijkheden om me te ontwikkelen en te specialiseren en deze kans grijp ik met beide handen aan. Ik ben nog lang niet klaar met deze nieuwe uitdaging!”
Door Gerda’s enthousiasme en ervaringsdeskundigheid heeft zij onlangs ook een andere zijn-instromer kunnen overtuigen om de overstap naar de zorg te maken.

 Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden