Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

"Je kunt bij onze cliënten dagelijks een verschil maken."


Acht jaar geleden ben ik vanuit Bulgarije naar Nederland verhuisd. Na een jaar ben ik gestart met een zorgopleiding. Na het afronden van niveau één en twee en ben ik vier jaar geleden begonnen als stagiair bij Nieuw Unicum. Na deze stageperiode heb ik hier niveau drie afgerond. Op dit moment volg ik de opleiding voor niveau vier, die ik dit jaar zal afronden. Mijn doel is om uiteindelijk aan de slag te gaan als ambulanceverpleegkundige, maar om deze ambitie te realiseren moet ik nog meer kennis en ervaring opdoen.

Bij Nieuw Unicum ondersteunen ze mijn doelen. Er is openheid om je ambitie te delen en mijn leidinggevende denkt met mij mee en werkt mee om hier aan bij te dragen. Zo heb ik in de loop van de tijd steeds meer uitdagingen en verantwoordelijkheden gekregen waardoor ik mij ook in de praktijk heb kunnen ontwikkelen.

Nieuw Unicum verleent zorg aan mensen met een lichamelijke beperkingen. Er verblijven veel mensen met de ziekte Multiple Sclerose (MS). Een ziekte waarbij het jaren goed kan gaan en een cliënt redelijk stabiel blijft, waarna er binnen enkele weken een enorme achteruitgang kan volgen waarbij de cliënt veel meer afhankelijk wordt van zorg. Dit heb ik al vaak gezien bij cliënten en hoewel ik emotie en professionaliteit goed kan scheiden zijn er natuurlijk momenten dat ik dit lastig vind. Ook de wens van een cliënt om vrijwillig zijn leven te beëindigen heeft mij als mens geraakt. Daar moet je mee kunnen omgaan als je werkzaam bent in de zorg.

Ik was net werkzaam bij Nieuw Unicum toen er een cliënt onwel werd en een hartstilstand kreeg. Ik heb meteen de opgedane theoretische kennis in de praktijk toegepast en de man gereanimeerd. Ik realiseerde me pas achteraf dat ik onbewust juist had gehandeld en me niet had laten leiden door angst of emotie ondanks de heftige situatie. Dit was voor mij een bevestiging dat ik het in me heb om mijn uiteindelijke doel, werken als ambulanceverpleegkundige, te realiseren.

“Je kunt bij onze cliënten dagelijks een verschil maken. Dat en de verantwoordelijkheden in mijn functie dagen mij steeds uit om het beste van mijzelf te laten zien.  Nieuw Unicum biedt mij de kansen om te leren en praktijkervaring op te doen.

Geen dag is hetzelfde als je werkzaam bent bij Nieuw Unicum. Natuurlijk draait het altijd om het verlenen van zorg maar daarnaast bevat mijn werk ook elementen als plannen, collegiale afstemming en het nakomen en bewaken van afspraken die hier uit voortkomen. Het leuke van hier werken is dat er ook veel contact is met de specialisten zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en artsen. Disciplines die kunnen worden ingezet bij fysieke klachten van een cliënt. Bij elke hulpvraag is het een uitdaging om te kijken welke behandeling aansluit om de klachten te verminderen.

Hoewel het werk veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt, waar iedereen serieus mee omgaat, is er zeker ruimte voor humor in ons team. Bij Nieuw Unicum is geen dag zonder lach!

Aygun Genchev

Ayguns droom is een baan als ambulance verpleegkundige en die droom wordt nu werkelijkheid. We wensen hem heel veel succes!

Lees ook het verhaal van Cynthia! Wil je weten waar Nieuw Unicum voor staat klik dan hier.

 

Cynthia en Aygun zijn ook te zien in deze video's:

  

Heb je ook interesse in een baan in de zorg? We bieden je de mogelijkheid om een dagdeel met een zorgmedewerker mee te lopen om te kijken om met elkaar kennis te maken en kun je zelf ervaren of er bij Nieuw Unicum een toekomst voor je is. Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden