Volg ons: facebook linkedin twitter youtube     lettergrootte: printen

Reiskostenvergoeding

Extra vergoeding bovenop de CAO


De belastingvrije reiskostenvergoeding

Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden van de CAO voorziet in de mogelijkheid voor de werkgever om de werknemer naast de reiskostenvergoeding van de CAO ook een belastingvrije reiskostenvergoeding te verstrekken en deze te verrekenen met de bruto eindejaarsuitkering.

 

Berekening fiscale ruimte reiskostenvergoeding

Het aantal reisdagen woon-werkverkeer per jaar wordt vermenigvuldigd met 2x de reisafstand. Dit geeft het aantal kilometers woon-werkverkeer per jaar. Het aantal kilometers vermenigvuldigd met de belastingvrije vergoeding van € 0,19 geeft de hoogte van de mogelijke reiskostenvergoeding. Na aftrek van de vaste vergoeding die conform de bepalingen van de CAO verstrekt wordt, ontstaat de fiscale ruimte voor de mogelijk te verstrekken reiskostenvergoeding op jaarbasis. Deze reiskostenvergoeding wordt als een netto deel van de eindejaarsuitkering aan de medewerker uitbetaald.

 

Toepassing

Deze regeling is voor alle medewerkers toegankelijk voor zo lang de vigerende wet- en regelregeling dit toelaat.Website ontwikkeling en ontwerp Designs [marketing & media concepts]
© Nieuw Unicum 2020 - alle rechten voorbehouden